Witte houten vloer

a2c41c3b4406ff29c5c8a26e5706da7d 0049fe9d6a00f4f01fd8d712fdc5dbc7

Witte houten vloeren blijven populair; wit geeft rust en ruimtelijkheid. Dit witten komt tot stand door met pigmentslak, olie of kalk het hout te behandelen. Trendy zijn ook de dekkend witte gespoten vloeren mét behoud van de nerf structuur. Alhoewel het roken en oliën nog steeds de meest gangbare en gebruiksvriendelijke opties zijn. De kleur van je houten vloer bepaald niet alleen de sfeer van je interieur, ze kunnen je woonkamer of slaapkamer ook groter of juist kleiner doen lijken. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een bepaald leg patroon. Een smalle, lange ruimte zal breder lijken wanneer er gekozen wordt voor “white-wash” brede planken die vervolgens in de breedte worden gelegd.

Houten planken charmeren door hun natuurlijke en robuuste uitstraling. Eik is dé houtsoort van deze tijd en komt in veel gedaantes aan bod; van klassieke planken tot vloeren met een verweerde look met barsten, zaagsneden en nagelputjes. 

Dankzij de gelaagde constructies zijn houten vloeren nu ook prima toepasbaar op vloerverwarming. Houten vloeren zijn en blijven nog altijd razend populair, zeker onder invloed van de huidige woonmode, “eco-vriendelijk” en eerlijke, natuurlijke materialen.

Visgraatvloer

Visgraatvloer

Kenmerkend zijn de brede houten planken en de visgraat houten vloeren . Planken staan door hun robuuste, ongedwongen uitstraling, nog steeds met stip op nummer één. De visgraat houten vloer staat al een tijdje op nummer twee. Verouderde, sleetse vloeren blijven ook nog steeds intrek; werken met witte pigmenten is in opkomst. Dankzij de introductie van gelaagde houten vloeren zijn ze nu ook te combineren met vloerverwarming.

http://www.interieur-website.nl/houten-vloeren

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s