Random Light Moooi

 

Afbeelding e48a09a2250cd0ac082bdd8b414557d5

Mijn favoriete hanglamp! Dit samen met de Paper Chandelier van Moooi, is dit toch wel een van mijn favoriete hanglampen. Het geeft een geweldige sfeer in de ruimte. Een echte eyecatcher aan het plafond. Een kunst hoe het gemaakt is met al die draden.

712fa3436d0aa5940979870ff77cd6e3

Paper Chandelier van Moooi

De Moooi Random Light hanglamp van Bertjan Pot is alweer meer dan tien jaar in de collectie (2002) van Moooi.

En toch blijft deze hanglamp een grote favoriet. De Moooi Random Light begon als een bestseller, maar is inmiddels goed op weg om een klassieker te worden. Wat betreft deze hanglamp kunnen we gerust stellen dat tijd en inzet worden beloond. Het kostte ontwerper Bertjan Pot namelijk maar liefst drie jaar om de lamp te ontwikkelen.

9f149428d993eb6ff799948cb23f8541-2   33b5b94dab7c7d7ff45c0e0d8fdd6462

Een vleugje magie van Moooi
Kinderen praten over zeepbellen, oude dametjes over een bal van garen en sommigen zien het als een object van buitenaardse komaf. Moooi noemt hem gewoon de Random Light. De lamp geeft, door zijn zachtheid en lichte karakter, een gevoel van eenvoud. Toch gaat dit gepaard met een vleugje magie in eigentijdse stijl.

Vormgeving van de Random Light
Het productieproces van de Moooi Random Light zelf is een bijzonder verhaal. Rondom een grote opblaasbare bal worden met hars overgoten garen van glasvezel gewikkeld. Wanneer dit klaar is laten ze de opblaasbare bal leeglopen. Via de ronde opening in de lamp wordt de leeggelopen bal naar buiten getrokken. Het gebruik van de bal zorgt voor de creatie van een magische doorschijnende 3D lamp.

a8ced5352ff5f15d5c00c24a0f2b4b24 82eb30cfcc3dd1b03c2e9bd4d7ba6d27

Hedendaagse schoonheid
Hanglampen zijn tegenwoordig de meest populaire vormen van verlichting. Wanneer we de Moooi Random Light bekijken begrijpen wij dit wel. We zien de hanglamp als een moderne uitvoering van de ouderwetse kroonluchter. Vanwege zijn veelzijdigheid en hedendaagse schoonheid geeft hij je kamer een direct gevoel van verfijning. De lamp is dramatisch in zijn uiterlijk en zo licht als een veertje. Door zijn draden van glasvezel weegt de lamp vrijwel niets. Vandaar dat er wordt gezegd dat de Random Light de lichtste manier is om een ruimte te verlichten.

Prachtig patroon
Het ontwerp van de Moooi Random hanglamp geeft een adembenemend effect. Deze prachtige bol zal sieren in je (design) inrichting. Wanneer je de lamp aandoet, zorgt hij voor een prachtig patroon op de muur. Maar ook wanneer hij uit staat creëert hij een bijzondere sfeer. Het lichaam van de lamp bestaat uit één geheel. Alleen aan de bovenkant is een kleine opening voor toegang tot de lamp. Hij is verkrijgbaar in de twee basis kleuren: wit en zwart. Niets staat leuker dan een witte versie tegen een zwarte muur of een zwarte tegen een witte muur. Daarnaast is de Random Light in verschillende formaten te bestellen.

Moooi
Moooi heeft zich absoluut overtroffen met deze populaire hanglamp. We mogen Bertjan Pot prijzen met deze tienjarige bestseller. Door zijn tijdloze verschijning geloven ook wij dat de Random het vermogen heeft een nieuwe klassieker te worden.

De lamp is in twee kleuren en 3 maten verkrijgbaar. Zwart en wit, en Small Medium en Large.

De zwarte hanglamp: Small: 514,00 euro, Medium: 849,00 euro en Large: 1672,00 euro

De witte hanglamp: Small: 478,00 euro, Medium: 796,00 euro en Large: 1430,00 euro.

Een extra optie is de lamp in LED verlichting. Small: 636,00 euro en Medium: 995,00 euro

Verder is de lamp ook verkrijgbaar als vloerlamp. Hierbij liggen de prijzen tussen de 1054,00 euro en de 1453,00 euro.

1158ccc80c9cca8afc122bb04def200e

Random Light vloerlamp

Random Light getest door Flinders:
Ik help onze winkelverkoper graag een handje in de showroom. Zo kom je namelijk in contact met de producten die we online verkopen. Samen hangen we de medium Random Light van Moooi op. Ik wist dat de lamp groot zou zijn, maar dit overstijgt mijn verwachting. En dan heb ik ‘slechts’ de medium versie in handen. Het monteren gaat redelijk snel: je kiest zelf een plek waar de stang komt. De ronde opening is een herinnering aan de manier waarop deze lamp door ontwerper Bertjan Pot is gemaakt. Het materiaal (epoxy en glasvezel) blijkt enorm te jeuken (in ieder geval bij ons). Dus als tip: lange mouwen aan als je de lamp gaat ophangen.

Www.flinders.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s