Teal, kleur van het jaar 2014!

Schermafbeelding 2014-06-01 om 14.14.41

In de ultieme trendkleur voor 2014 komen de harmonieuze, kalme eigenschappen van groen en blauw samen. Een kleur die het centrale thema van ‘ontsluiten’ mooi weerspiegelt, een milde tint die het in de ontwerpwereld goed doet.

Akzo Nobel heeft de kleur Teal uitgeroepen tot de kleur van 2014!

Teal is geen blauw en geen groen maar wat dan wel? Het wordt genoemd: een diepe, gedempte kleur bovendien, die wat subtieler is dan helder turquoise en vaak wordt gebruikt om het schitterende blauwgroen van tropische oceanen mee te beschrijven.

Een prachtige, diepe en rustige tint, mooi om je interieur mee op te halen in accessoires maar ook zeker goed te gebruiken om een muur mee te schilderen! Kleuren zijn niet aan woonstijl gebonden dus van modern tot klassiek kan je je favoriete kleuren in je interieur toepassen. En combineer het op je eigen manier: op de kleurencirkel staat deze tint tegenover koraalroze, waardoor die prachtig samengaan. Dat geldt ook voor kleuren die daarop aansluiten, alles van rozetinten tot okergeel. Ton-sur-ton gebruik zorgt voor een afgestemd geheel, eigenlijk combineer je de kleur dan van licht tot donker in je interieur.Handig van de verfmerken is dat ze de kleurstalen en codes al voor je hebben samen gesteld. Geniet mee van deze mooie kleurinspiratie!

http://www.showhome.nl/blog/de-kleur-van-2014-teal/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s