De Panton Chair

Afbeelding

Een echte designklassieker! De Panton Chair is een stoel en een van de bekendste ontwerpen van de Deense ontwerper Verner Panton.

De Panton chair is een kunststoffen stoel die in verschillende kleuren wordt geproduceerd. Er bestaan matte en glanzende versies. De stoel was de eerste stoel die gemaakt werd uit één stuk doorlopende, golvende kunststof.

Verner Panton ontwierp de naar hem genaamde stoel in 1959, geïnspireerd door het ontwerp van de Zigzag van Gerrit Rietveld. Het werd een icoon van de jaren ’60. Hij werd onder meer uitgebracht bij Herman Miller en wordt tegenwoordig door Vitra verdeeld. Deze speciale S-vorm wordt vaak nagemaakt. Tegen het eind van de 20ste eeuw werd de Panton chair opnieuw in productie gebracht en in 2006 kwam er ook een kinderversie op de markt.

AfbeeldingAfbeelding

De Panton Chair van Verner Panton is 83 centimeter hoog, 50 centimeter breed en 60 centimeter diep. De zithoogte is 41,5 centimeter, de zitdiepte 45,5 centimeter en de hoogte van de rugleuning 40,5 centimeter. De originele Panton Chair kost 1124,00. De originele versie van Vitra kost 244,00.

Afbeelding

Ik vind het een geweldige stoel. Een echte eyecatcher in huis. Een top ontwerp en ook nog eens comfortabel. In leuke kleuren tegenwoordig verkrijgbaar maar toch zijn de zwarte en witte het meest naar mijn smaak.

Afbeelding

Leuk te combineren met een mooie lange 3/4 meter lange eettafel in een mooie ruimte. De stoel past in een erg modern interieur, maar ook in een wat klassieker interieur. Mooi te combineren met stoere materialen zoals hout, metaal en beton.

De stoel is tegenwoordig ook regelmatig buiten op het terras te vinden, omdat de stoel ook voor buiten kan worden gebruikt. Wel kan de stoel dan verkleuren.

Afbeelding

Afbeelding

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s