Beton look

Afbeelding

Een aantal jaar geleden zou ik over een inrichting met beton hebben gedacht dat hij nog niet af is. Smaken veranderen blijkbaar, want nu kan ik geen genoeg krijgen van de betonlook voor in huis! Betonnen vloeren en muren; het kan mij niet rauw genoeg zijn. We zien deze trend in verschillende ruimtes in huis …

Naast hout, koper en marmer zien we nu ook steeds vaker beton in het interieur. Het ruwe materiaal, dat vroeger vooral gebruikt werd in pakhuizen en fabrieken, heeft een industriële uitstraling. Beton oogt neutraal, robuust en geeft een ruimte een stoer tintje. In eerste instantie denk je misschien dat beton een ruimte kil en ongezellig maakt, maar hier kun je zien dat het heel mooi en stijlvol kan zijn!

Afbeelding  Afbeelding

Afbeelding Afbeelding

 

Mijn hart gaat sneller kloppen van mooie interieurs met pure materialen. Daarom ben ik ook een enorme fan van de betontrend. Het materiaal geeft een kamer meteen een ruwe en stoere uitstraling. Vooral in de keuken of badkamer staat een betonnen vloer, muur of plafond erg mooi. Speciaal voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer, bestaat er een waterdichte stuc die perfect past bij deze trend. Bijkomstig voordeel: met een betonnen muur in de badkamer is tegels poetsen verleden tijd! Ook in de keuken is de betontrend populair. Heerlijk industrieel!

AfbeeldingAfbeelding

Piet Boon heeft een behang collectie met een beton print.

Afbeelding

 

Op de foto te zien: Het behang van ontwerper Piet Boon

http://www.fonq.nl/inspiratie/trends-voor-binnen-en-buiten/trend-de-betonlook/258/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s