Piet Boon ontwerpt opnieuw voor Land Rover

Afbeelding

Range Rover Sport Special Edition

Designer Piet Boon ontwierp verschillende uitvoeringen van Land Rover. Dit keer brengt het succesvolle duo een unieke special edition op de markt.

Afbeelding

Land Rover en Piet Boon werkten al eerder samen, hieruit kwam de  LandRover Defender 110. Dit keer koos de Nederlandse designer voor de nieuwe Range Rover Sport het thema army. Boon liet zich inspireren door de kleuren groen die het leger gebruikt. Voor het exterieur van de auto is gekozen voor de kleur mat Defender Green. Deze is gebaseerd op de kleur groen die in de jaren tachtig en negentig werd gebruikt voor legeruitvoeringen van de Land Rover Defender.

Boon: ‘Het thema army ontstond haast vanzelf, vanwege de kleuren die prachtig blenden met de natuur. Wat het extra bijzonder maakt, is de matheid van de lakkleur. Je zou het niet denken, maar er zijn heel veel lagen lak nodig om deze mate van matheid te bereiken.’

Niet alleen de carrosserie van de auto werd uitgevoerd in Defender Green, ook de remklauwen zijn uitgevoerd in deze tint, waarbij de matzwarte velgen een subtiel randje in die groene kleur hebben gekregen. Dit wordt geaccentueerd door details in matzwart, zoals grille en motorkap-louvres. Dakstijlen en dak zijn uitgevoerd in Gloss Black. Voor de luchtroosters in de voorspatborden is weer Defender Green gekozen, evenals voor de buitenspiegels en portiergrepen. Links op de achterklep verwijst een gematteerd metalen ‘Piet Boon’ plaquette naar de ontwerper.

Afbeelding

Het army-thema van de carrosserie is op elegante wijze doorgetrokken naar het interieur. Waarbij de airbagcover in het stuurwiel en de transmissiehendel zijn bekleed met mat leder in precies dezelfde tint als de carrosserie. Hemelbekleding en zonnekleppen zijn ook speciaal ontworpen door Boon en hebben een subtiele camouflageprint gekregen. Tot slot zijn de schakelpaddles aan het stuurwiel uitgevoerd in dezelfde kleur oranje die vroeger ook in Spitfires werd gebruikt voor bepaalde cockpitdetails.

http://www.residence.nl/interieur/decoration-en-design/41486-piet-boon-ontwerpt-opnieuw-voor-land-rover/ 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s