About a chair….

fcda7d052c9cfe7019abfe7d78928f54

Dit is de AAC23 stoel van het Deense merk Hay. Hay is relatief nieuw in meubelland en zag pas in 2003 het licht. Naast Hay stoelen, tafels en kasten introduceerde Hay prachtige woonaccessoires als bijzettafels, Hay vloerkleden, Hay kussens en Hay theedoeken. Voor de theedoeken en dekbedovertrekken werkt Hay samen met het Nederlandse duo Scholten & Baijings. Hay is ongekend populair in Nederland en niet zonder reden. De ontwerpen zijn bijzonder en tijdloos en ook nog eens goed betaalbaar.

De About A Chair AAC23 van Hay is ontworpen door Hee Welling. ‘Er was eens een stoel…’ Of zoals een verhaal in het Engels zou kunnen beginnen: ‘About a Chair…’ Omdat er over deze eetkamerstoel veel te vertellen is, heeft Hay er een hele collectie aan gewijd. Zo is About a Chair AAC23 een eetkamerstoel met een kuip in stof en poten in essen of eiken. Voor in de woonkamer, maar ook daarbuiten. De AAC23 is in verschillende stof uitvoeringen verkrijgbaar: Steelcut Trio, Divina Melange, Hallingdal en leer.

De stoel heeft een afmeting van (b) 59 x (d) 52 x (h) 79 en (zithoogte) 46 cm. De kuip zelf is gemaakt van polypropyleen.

Deze stoel vind ik een trend omdat hij in verschillende kleuren verkrijgbaar is, ook in de pasteltinten wat dit jaar helemaal in is. Verder vind ik het een erg mooie stof, want het lijkt op vilt en geeft een stoere uitstraling. Ook de kuip vorm is nu helemaal een hit. En zit ook nog eens perfect. Het geeft de perfecte uitstraling aan een lange eetkamertafel.

http://www.hay.dk

Verkrijgbaar bij: Flinders, Vos Interieur en Loods5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s